Iberenplasslide bar biljart cafe haard hotelkamer lammetjes tafelrestaurant terras2 terras3 voorzijde zitje

Reserveren

 

Drenthe is meer dan natuur. Ook cultuur is te zien, verspreidt over de hele provincie. Door de eeuwen heen lieten de bewoners hun sporen achter. Terwijl ook nieuwe cultuuruitingen goed vertegenwoordigd zijn. In het Nationale Hunebeddencentrum in Borger staat de ‘oudste’ cultuur tentoongesteld. In het Drents museum in Assen, dat in het najaar van 2011 na een forse renovatie is heropend, komt u nog meer te weten over de prehistorie. Daarnaast zijn er bijzondere tentoonstellingen te bewonderen. Voor liefhebbers van moderne schilderkunst is een smaakvolle afdeling ingericht.

 

In het museumdorp Orvelte zijn verschillende boerderijtypes verzameld en ingericht om door de bezoekers bewonderd te worden. Dwalend door de straten waant de bezoeker zich een paar eeuwen terug. Pas maar op dat de schaapskudde u niet ondersteboven loopt. Regelmatig worden hier ook leuke activiteiten georganiseerd. De Koekoekshof houdt u uiteraard hiervan op de hoogte, tenslotte is Orvelte dichtbij.

 

Nog dichterbij bevindt zich het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Voor geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog is dit zeker de moeite van het bezoeken waard. Iets verder weg, in het dorp Vledder, zijn drie museums te vinden, waarvan die over valse kunst wel de meest opmerkelijke is. Maar het zeemuseum Miramar is ook apart. Ten slotte noemen we nog Coevorden, de vestingplaats waar in de Middeleeuwen hard gevochten is en waar het nog aanwezige kasteel trots staat te pronken. Dit is lang niet alles, daarom is het verstandig om er tijdens uw verblijf in Hotel de Koekoekshof nog maar eens naar te vragen!

Contact

De Koekoekshof
Hoofdstraat 1
9442 PA Elp
0593-346279