Omgeving

Elper Westerveld Drenthe

Drenthe bezit de meeste Nationale Parken van Nederland per provincie. Daarom is het hier ook zo mooi wandelen, fietsen, skeeleren of paardrijden in de fraaie natuur. Elp is een karakteristiek Drents dorp en ligt in het stiltegebied rond de wereldberoemde Radiosterrenwacht Westerbork. Een gebied met hei, bos en veen op gepaste afstand van Beilen, Westerbork, Hoogeveen en Assen.

Nationaal Parken

Voor het verkennen van de prachtige omgeving hoeft u niet ver te gaan. Om Elp vindt u het gebied 'Elper Westerveld' een prachtig Drents Landschap gebied. Ook het Hart van Drenthe is rond Elp gelegen.

Het Dwingelderveld is op fiets- of autorit afstand van het hotel. Ook hier kunt u prachtige fiets- en wandeltochten maken. Ook enkel ruiterroutes zijn in dit Nationaal Park uitgezet.

De Hondsrug, in het oosten van Drenthe, bestaat uit verschillende boswachterijen. Allemaal hebben ze een eigen karakter, maar ze delen de sporen uit het verleden, in de vorm van hunebedden en keienwegen. Het Hondsruggebied is uniek. De ruggen en dalen werden in de ijstijden gevormd. De prehistorische mens liet er ons zijn schatten na. Duizenden jaren lang gaven mensen vorm aan een landschap dat van alle tijden is.

Meer informatie over De Hondsrug UNESCO Global Geopark vindt u hier.