Elper Westerveld

Elper Westerveld Drenthe

Drenthe bezit de meeste Nationale Parken van Nederland per provincie. Daarom is het hier ook zo mooi wandelen, fietsen, skeeleren of paardrijden in de fraaie natuur. Elp is een karakteristiek Drents dorp en ligt in het stiltegebied rond de wereldberoemde Radiosterrenwacht Westerbork. Een gebied met hei, bos en veen op gepaste afstand van Beilen, Westerbork, Hoogeveen en Assen.

 

Elper Westerveld 

Hotel De Koekoekshof ligt in een gebied dat ‘Drentse Hooglanden’ wordt genoemd, een gevarieerd landschap ver van alle gewoel. Duizenden hectaren bos en heide, afgewisseld met polderachtige vergezichten.

Om Elp vindt u het gebied 'Elper Westerveld' een prachtig Drents Landschap gebied, waar ook een mooie wandelroute van 4km is uitgezet. Het Elper Westerveld is een restant van het gemeenschappelijke weidegebied van het esdorp Elp. Ook nu nog houden runderen en heideschapen het veld in stand. In het heideterrein liggen enkele voormalige akkers waarop zich nu een gevarieerde, schrale begroeiing aan het ontwikkelen is met onder meer Muizenoortje, Biggekruid, Paashaver en veel Hondsviooltjes.

Informatie over het Drents Landschap en deze route vindt u hier.