Elper Koekoek arrangement

Elper Koekoek arrangement

De veelzijdigheid van Drenthe leren kennen? Dan is dit arrangement echt iets voor u! Naast toegang tot het Museum van de Papierknipkunst en het Openluchtmuseum Ellert en Brammert er ook een dag fietshuur inbegrepen. Geniet van de prachtige Drentse natuur en ontdek de mooie omgeving van Midden-Drenthe. Ook nog een wandeling maken? Dat kan! Wij hebben wandelroutes met verschillende afstanden, er zit vast iets voor u bij!

Elper Koekoek arrangement

Elper Koekoekarrangement

Dit arrangement bestaat uit:

  • Overnachtingen in een ruime tweepersoons kamer
  • Iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1 dag fietshuur
  • Fiets- en wandelroutes
  • Toegang tot het Museum van de Papierknipkunst in Westerbork
  • Toegang tot Openluchtmuseum Ellert en Brammert

 

Vanaf € 129,00 p.p.

In verband met de openingstijden van de attracties, is dit arrangement uitsluitend boekbaar van 1 april t/m 31 oktober.

4-daags arrangement - Bekijk beschikbaarheid 5-daags arrangement - Bekijk beschikbaarheid 6-daags arrangement - Bekijk beschikbaarheid

Aanvullende informatie

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Zet de tijd voor een paar uur een eeuw terug!
"Ik ben in een prachtig land" schreef Vincent van Gogh in 1883 aan zijn broer Theo. Het land waar hij op doelde was Drenthe. Die provincie ademt nog de sfeer van jaren en zelfs eeuwen her. Hier zijn hunebedden, prehistorische grafmonumenten, uitstekend bewaard gebleven en zij noden de toerist tot een fikse stap terug in de tijd.

Deze stap terug in de tijd kan gezet worden in het openluchtmuseum "Ellert en Brammert" in Schoonoord. In dit museum, gelegen in de streek het Ellertsveld, herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. Het wonen en leven in deze omgeving wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen. In de eerste plaats is daar de plaggenhut. Maar een Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en zelfs een gevangenis behoren o.a. tot de collectie. In de oude boerenherberg is ook nu een hapje en een drankje verkrijgbaar. In de expositiegebouwen zijn diverse verzamelingen ondergebracht.

De reuzen Ellert en Brammert hielden in deze omgeving hun strooptochten. Zij staan nu als blikvangers bij de ingang van het museum. In het hol van de beide rovers wordt de legende gedeeltelijk driedimensionaal uitgebeeld. Een speeltuin en kinderboerderij maken het geheel compleet!

Museum van Papierknipkunst

Het museum presenteert nationale en internationale papierknipkunst van bekende en minder bekende kunstenaars. Er is eeuwenoude knipkunst, maar ook recent gemaakt werk te zien. Verbaas u over de ragfijne knipsels uit de 18e en 19e eeuw, of over het symfonie orkest van Jan Cupido.

Er wordt werk getoond van de beroemde Westerborker knipper Wiecher Lever, van Evert Root, van Jantje III, Maria Snel, Lida Licht, Joke Kooi, Erika Häusler en vele anderen.

De geschiedenis van de papierknipkunst komt uitgebreid aan de orde in de videofilm “Kijk op de knipkunst”. Deze film geeft ook een overzicht van de verschillende vormen van hedendaagse knipkunst.

Nieuw zijn o.a. een tweetal oude werken die ons geschonken werden door het museum Martena in Franeker: Een werk van Adam Hotzes de Boer (1821-1857) en een werk van één van de drie broers Faber uit 1791.

Nieuw zijn ook een vijftal knipwerken van een onbekende knipper, gedateerd 1818 en voorstellend de vier jaargetijden. (bruikleen fam. v.d. Kamp Barneveld)

In 2017 zijn naast de basiscollectie de volgende bijzondere tentoonstellingen te zien: Dit jaar is het thema voor de knippers en knipsters “KINDER SPELEN”